OlviGent 09/225.46.44

Je bent op zoek naar een goede school waar je een degelijke beroepsopleiding kan volgen?
Als je bij ons komt schoollopen, zorgen we er samen voor dat je tevreden bent met je keuze.

OLVIGent staat garant voor praktijkgericht en kwalitatief beroepsonderwijs op maat van elke leerling.

Neem gerust de tijd om een kijkje te nemen op onze site en contacteer ons indien je meer wil weten.

Driedaagse Lissabon

2018-03-03

De 3 klassenleraren van het 7de jaar (mevrouw Claus, de heer Agne en de heer Hurtekant) organiseerden een driedaagse naar Lissabon voor alle leerlingen van het zevende jaar. We vertrokken op 3 maart met 19 leerlingen uit 7BS, 7HZ en 7LA naar de hoofdstad van Portugal. Het doel van deze driedaagse was op een educatieve, ontspannende manier een afsluitende eindejaarsreis te hebben als groep. Op zaterdagmorgen namen we het vliegtuig vanuit Zaventem naar de luchthaven in Lissabon. Voor sommigen was dit een eerste keer vliegen. Aangezien er een uur tijdsverschil is met Portugal wonnen we een extra uurtje ter plaatse. Na de landing namen we de metro richting onze hostel. Van zodra we de metro uit kwamen in het centrum waren we op slag verliefd en keek iedereen vol verwachting uit naar de komende dagen. De hostel was heel netjes, tof ingericht en grote kamers. Het personeel was super vriendelijk en we werden heel goed gesoigneerd. Tijdens ons verblijf kregen we twee lekkere huisbereide maaltijden voorgeschoteld.

De leerlingen ontdekten de stad, kregen uitleg over de geschiedenis en de cultuur van Portugal, We bezochten onder meer de Bairro Alto en de commerciële winkelstraten rond Chiado. Ze maakten ook kennis met de gastvrijheid van de Portugezen.

De tweede dag stond de St- Justa Elevator, castelo de Sao Jorge & Moorse wijk Alfama op het programma. We genoten van het prachtige uitzicht op de bergtop en daalden af via de Moorse wijk. De laatste dag was er nog voldoende tijd om de tram te nemen naar de Torre de Belem. Een bezoek zat er door de weersomstandigheden niet meer in maar dat zorgde er wel voor dat sommigen nog wat extra tijd hadden om de laatste souvenirs te kopen. Na een terugvlucht met het Kuifje vliegtuig van SN Brussels kwamen we de maandagavond moe maar voldaan terug in Brussel. Achteraf gezien zijn we meer dan geslaagd in het opzet van deze reis. Voor herhaling vatbaar!

Proclamatie 2018

2018-06-27

Voor onze zesde- en zevendejaars was woensdag 27 juni een feestelijke avond. Zij ontvingen er hun studiegetuigschrift of diploma secundair onderwijs.

Meer lezen

Proclamatie 2018

Afsluitende uitstap

2018-06-22

Naar jaarlijkse gewoonte werd het schooljaar voor de leerlingen afgesloten met uitstap en een knallende party op de speelplaats.

Meer lezen

Afsluitende uitstap

Driedaagse Lissabon

2018-03-03

De 3 klassenleraren van het 7de jaar (mevrouw Claus, de heer Agne en de heer Hurtekant) organiseerden een driedaagse naar Lissabon voor alle leerlingen van het zevende jaar. We vertrokken op 3 maart met 19 leerlingen uit 7BS, 7HZ en 7LA naar de hoofdstad van Portugal. Het doel van deze driedaagse was op een educatieve, ontspannende manier een afsluitende eindejaarsreis te hebben als groep.

Meer lezen

Driedaagse Lissabon

Algemene vergadering leerlingenraad

2018-01-22

Op dinsdag 23 januari trok de leerlingenraad van OLVI GENT op vormingsdag naar het prachtig vernieuwde dienstencentrum in Ledeberg. Daar werden ze ondergedompeld in vergadertechnieken, debatoefeningen en stelden ze op het einde van de dag hun knotsgekke ideeën officieel fier voor aan de directie tijdens een algemene vergadering. Wat denken jullie van een sportbattle tussen Nieuwen Bosch en OLVI Gent? Een spannende dropping voor alle leerlingen of een 24urenklusjesmarathon? De leerlingenraad van OLVI Gent gaat er voluit voor!

Meer lezen

Algemene vergadering leerlingenraad

Wijkbeurs Gent Binnenstad

2018-01-20

Op zaterdag 20 januari organiseerde Stad Gent een wijkbeurs waarop ook OLVIGent aanwezig was. Mensen konden er hun vragen kwijt over ons studieaanbod en de werking van onze school. Ook onze leerlingen waren aanwezig. De leerlingen van 7BS vertelden er over hun mini-onderneming en de leerlingen van 5 Haarzorg boden er een gratis manicure aan voor de bezoekers.

Meer lezen

Wijkbeurs Gent Binnenstad

OLVI on ice!

2017-12-04

Het is een traditie die al heel wat jaren meegaat: de eerste maandag van december trekken leerlingen en leerkrachten de schaatsen aan voor een namiddag ijsplezier.

Meer lezen

OLVI on ice!

Kapsalon Infinity

2017-10-27

Op vrijdag 27 oktober werd het didactisch kapsalon van het zevende jaar Haarstilist feestelijk geopend. Het kapsalon is elke vrijdag geopend. Je kan een afspraak maken op het nummer 0497 21 14 80.

Meer lezen

Kapsalon Infinity

Driedaagse derdes

2017-10-11

Op 11, 12 en 13 oktober maakten de derdes van OLVI Gent de streek rond Ronse onveilig. Op de bus merkten we dat de stadsomgeving al snel plaats maakte voor de mooie herfstkleuren van de Vlaamse Ardennen. Eénmaal aangekomen in jeugdherberg de Fiertel konden we ons niet langer inhouden en trokken we het bos is. We speelden er een spel waarbij de leerlingen suiker, koffie, rijst en medicijnen smokkelden naar hun eigen kamp. Leerlingen liepen, leerkrachten vielen en allen samen lachten we ons te pletter.

Meer lezen

Driedaagse derdes
           1