OlviGent 09/225.46.44

Je bent op zoek naar een goede school waar je een degelijke beroepsopleiding kan volgen?
Als je bij ons komt schoollopen, zorgen we er samen voor dat je tevreden bent met je keuze.

OLVIGent staat garant voor praktijkgericht en kwalitatief beroepsonderwijs op maat van elke leerling.

Neem gerust de tijd om een kijkje te nemen op onze site en contacteer ons indien je meer wil weten.

2de graad Office en Retail

In het derde jaar Office en Retail maken de leerlingen kennis met de documentenstroom in een onderneming. Ze verdiepen zich in het aankoop- en verkoopproces en verkennen de verschillende soorten BTW en betaalmiddelen. Naast het uitvoeren van de taken van een administratief medewerker leren ze ook uitgebreid werken met de nodige kantoorsoftware.

In de lessen Retail maken de leerlingen kennis met de verkoop en logistiek. Ze leren goederen correct verpakken, voeren onthaalgespreken en verkennen de soorten winkels en magazijnen.

In het vierde jaar Office en Retail wordt de theorie van het derde jaar meer en meer omgezet in praktijk. Het aankoop- en verkoopproces worden verder uitgediept en de leerlingen maken kennis met het boekhouden: de balans, de resultatenrekening en het dubbel boekhouden.

In de lessen ICT bekijken ze de hardware-elementen van een computersysteem en een netwerk, maar zetten ze ook hun eerste stapjes in video- en geluidsbewerking. In het officepakket ligt de nadruk vooral op het werken met een rekenblad.

Voor het gedeelte Retail gaan de leerlingen aan de slag in hun eigen oefenwinkel. In deze mini-Oxfamwinkel verkopen de leerlingen producten die ze zelf presenteren en verpakken. Ze werken aan een prijsbepaling en houden alle inkomsten en uitgaven zorgvuldig bij. De opstart van deze oefenwinkel begint in de jaarlijkse themaweek. Tijdens deze lesweek vervalt het gewone lesrooster voor de tweede graad OR. De leerlingen van het vierde jaar werken aan de opstart van hun oefenwinkel, terwijl de leerlingen van het derde jaar kennis maken met de verschillende oefenbedrijven op school en ondersteunende taken uitvoeren voor de leerlingen van 4OR.

Lessentabel 3OR & 4OR

VakkenAantal uur
Engels3
Frans5
Godsdienst2
Lichamelijke opvoeding2
Plastische opvoeding1
Project Algemene Vakken6
Nederlands communicatieve vaardigheden2
Office en Retail11
TOTAAL32
2de graad Office en Retail 2de graad Office en Retail 2de graad Office en Retail 2de graad Office en Retail