OlviGent 09/225.46.44

Je bent op zoek naar een goede school waar je een degelijke beroepsopleiding kan volgen?
Als je bij ons komt schoollopen, zorgen we er samen voor dat je tevreden bent met je keuze.

OLVIGent staat garant voor praktijkgericht en kwalitatief beroepsonderwijs op maat van elke leerling.

Neem gerust de tijd om een kijkje te nemen op onze site en contacteer ons indien je meer wil weten.

2de graad Verzorging-Voeding

In het derde jaar Verzorging-Voeding maken de leerlingen kennis met twee groepen zorgvragers: kleuters en bejaarden. Ze doen dit door te gaan observeren in de kleuterklas en het woonzorgcentrum, maar ze assisteren daar ook de het personeel ter plaatse bij de begeleiding van activiteiten.

Daarnaast wordt er tijdens de lessen VV veel gewerkt rond hygiëne en onderhoud van textiel en interieur, en leren de leerling in de voedingslessen wat de basis is van een evenwichtig voedingspatroon. Ze passen deze kennis toe in enkele projecten zoals het kerstontbijt, waar de leerlingen op de laatste woensdag voor de kerstvakantie een ontbijtbuffet organiseren voor de hele school. Ze organiseren ook een lunch waarbij ze hun eigen moeder of grootmoeder uitnodigen op school voor een zelfbereide maaltijd.

In het vierde jaar Verzorging-Voeding worden de thema’s uit het derde jaar uitgediept en worden de situaties wat complexer. De leerlingen worden verwacht om zelfstandiger te werken en meer verantwoordelijkheid op te nemen. Zo organiseren ze zelf activiteiten voor het woonzorgcentrum, zoals schoenen poetsen en een koffie- en gebaknamiddag en begeleiden ze de kleuters op een uitstap naar de kinderboerderij.

Tijdens de lessen voeding nodigen de leerlingen op twee middagen de leerkrachten uit voor een lunch. Tijdens de Valentijns-lunch serveert elke leerling een maaltijd aan twee leerkrachten tijdens een gezellige tête-à-tête. Bij het project ‘Europa aan tafel’ wordt een groepslunch bereid met gerechten vanuit heel Europa.

Lessentabel 3VV & 4VV

VakkenAantal uur
Frans2
Godsdienst2
Lichamelijke opvoeding2
Muzikale opvoeding1
Plastische opvoeding2
Project Algemene Vakken6
Informatica1
Verzorging-Voeding16
TOTAAL32
2de graad Verzorging-Voeding 2de graad Verzorging-Voeding