OlviGent 09/225.46.44

Je bent op zoek naar een goede school waar je een degelijke beroepsopleiding kan volgen?
Als je bij ons komt schoollopen, zorgen we er samen voor dat je tevreden bent met je keuze.

OLVIGent staat garant voor praktijkgericht en kwalitatief beroepsonderwijs op maat van elke leerling.

Neem gerust de tijd om een kijkje te nemen op onze site en contacteer ons indien je meer wil weten.

2de leerjaar BVL

Haarzorg & Verzorging-Voeding

Het tweede beroepsvoorbereidend leerjaar geeft leerlingen de kans om kennis te maken met twee beroepenvelden alvorens een beslissing te maken in het derde jaar. Op OLVIGent kunnen ze o.a. kiezen voor de combinatie Haarzorg en Verzorging-Voeding.

Ontdekken of het kappersberoep je in de vingers zit. Dat is het doel van het vak Haarzorg in 2HVV. Aan de hand van demonstraties en stappenplannen proeven de leerlingen van de verschillende technieken die je moet beheersen als kapper.

Het is nog niet de bedoeling dat leerlingen afgewerkte kapsels gaan maken, maar dat ze op eigen tempo hun techniek verbeteren. Er is ook ruimte voor eigen inbreng. Leerlingen die een leuk kapsel hebben gezien kunnen samen met de klas en de leerkrachten proberen om dit na te maken. Zo zien ze wat allemaal mogelijk is.

Als kennismaking met het beroepenveld Verzorging-Voeding focussen de leerlingen in de lessen VV in eerste instantie op zorgen voor zichzelf. Ze doen dit in een hele reeks thema’s in nauwe samenwerking met de vakken MAVO en Natuurwetenschappen.

Zelfzorg kent verschillende facetten: leerlingen leren een eenvoudige, gezonde maaltijd voor zichzelf bereiden, van ontbijt tot avondmaal, maar leren ook over lichaamshygiëne en het wassen en strijken van hun kledij. Ze verkennen en dragen zorg voor hun directe omgeving: welke materialen zijn er en hoe kan je ze het best onderhouden.

Dit alles gebeurt niet enkel binnen, maar ook buiten de school. De leerlingen brengen o.a. een bezoek aan de tentoonstelling Goede Minnaars, gaan voor een oogmeting langs bij de optieker en doen prijsvergelijkingen in winkels.

Lessentabel

VakkenAantal uur
Frans1
Godsdienst2
Lichamelijke opvoeding2
Maatschappelijke vorming2
Muzikale opvoeding1
Natuurwetenschappen2
Nederlands4
Plastische opvoeding2
Wiskunde3
Beroepenveld Haarzorg6
Beroepenveld Verzorging-Voeding7
TOTAAL32
2de jaar Haarzorg/Verzorging-Voeding 2de jaar Haarzorg/Verzorging-Voeding