OlviGent 09/225.46.44

Je bent op zoek naar een goede school waar je een degelijke beroepsopleiding kan volgen?
Als je bij ons komt schoollopen, zorgen we er samen voor dat je tevreden bent met je keuze.

OLVIGent staat garant voor praktijkgericht en kwalitatief beroepsonderwijs op maat van elke leerling.

Neem gerust de tijd om een kijkje te nemen op onze site en contacteer ons indien je meer wil weten.

Proclamatie 2020

10-09-2020

In het rijtje van evenementen die niet konden doorgaan vanwege de corona-maatregelen hoorde spijtig genoeg ook de proclamatie van juni thuis. Voor onze zesde- en vooral zevendejaars een einde in mineur van hun middelbare schoolloopbaan.

In de hoop dat de maatregelen al wat soepeler zouden zijn werd toen al een nieuwe datum naar voren geschoven: 10 september. Het werd echter al snel duidelijk dat we niet zomaar een proclamatie konden houden zoals we dat al zo lang gewoon zijn. Er kwam dus een alternatief: we verhuisden naar de - grotere - feestzaal van Nieuwenbosch en splitsten de proclamatie op in twee delen. Eerst waren de zesde jaren aan de beurt, dan de zevende jaren. Elke leerling nam met zijn/haar persoonlijke bubbel en mondmasker plaats in de zaal. De receptie achteraf werd beperkt en kon buiten in de tuin plaatsvinden.

Ook dit jaar werd het muzikale intermezzo verzorgd door de mooie stem van Aaliyah (5LA), ondersteund door Solomon (6O) aan piano. De perfecte match voor een feestelijke avond die voor vier leerlingen van het zevende jaar nog iets mooier werd: Halil, Zlatka, Aura-Bianca en Kaat mochten het wapenschild van de school ontvangen samen met het beroepsprofiel als besten in hun richting. Proficiat!

Opening Brut Nature

9-06-2021

Eindelijk! 9 juni. De horeca kan heropenen. Goed nieuws voor de vele restaurants, maar ook voor de leerlingen van 3 en 4 Restaurant & Keuken. Na maanden enkel voor elkaar koken, mochten ze de deuren van hun splinternieuwe - of kraakverse - restaurant Brut Nature openen voor het schoolbestuur.

Meer lezen

Nieuwe richtingen schooljaar 2021-2022

11-04-2021

Goed nieuws: vanaf komend schooljaar bieden we in het 3de jaar op onze school ook de richting Wellness & Lifestyle (TSO-dubbele finaliteit) aan

In het studiegebied Voeding & Horeca bieden we vanaf 1 september ook het 7de jaar Gemeenschapsrestauratie (BSO-arbeidsfinaliteit) aan.

Verder gaat de vernieuwing van het secundair onderwijs ook verder. Zo kan je vanaf 1 september 2021 in het derde jaar kiezen voor de vernieuwde richtingen Haar- en schoonheidsverzorging (vroeger: Haarzorg), Organisatie en logistiek (vroeger: Office en retail), Restaurant en keuken of Zorg en welzijn (vroeger: Verzorging-Voeding).

De concrete lessentabellen en meer inhoudelijke info vind je bij het studieaanbod.

Proclamatie 2020

10-09-2020

In het rijtje van evenementen die niet konden doorgaan vanwege de corona-maatregelen hoorde spijtig genoeg ook de proclamatie van juni thuis. Voor onze zesde- en vooral zevendejaars een einde in mineur van hun middelbare schoolloopbaan.

Meer lezen

SKOG

1-09-2020

Eén september was niet enkel de start van wat een vreemd schooljaar lijkt te worden, het betekent ook de start van een nieuw hoofdstuk in het bestuur van onze school. Vanaf dit schooljaar maakt OLVIGent deel uit van een nieuw schoolbestuur dat de naam SKOG meekreeg: Secundair Katholiek Onderwijs Gent.

Meer lezen

Victoria Deluxe 2020

30-06-2020

Op het einde van dit toch wel ongewone schooljaar, blikken we nog graag even terug op het kunstproject YOUnited9000 van Victoria Deluxe vzw. Zes OLVI-talenten namen deel aan dit project: Tenzin, Rinaldo, Aaliyah, Lindsey, Ayad en Hilda.

Spijtig genoeg verliep dit seizoen anders dan in de voorbije jaren. De fysieke activiteiten zoals repetities en toonmomenten werden vanaf midden maart afgeschaft. In plaats daarvan organiseerden de begeleidende kunstenaars online-sessies Muziek, Dans en Theater.

Meer lezen

Victoria Deluxe 2020

Terugkomdagen 1ste tot 5de jaar

10-06-2020

Beste ouder(s) en leerlingen

In dit bericht willen we jullie informatie geven over de terugkomdagen. We organiseren deze dagen vanaf vrijdag 12 juni voor het 1ste tot en met 5de jaar. Dit wil zeggen voor alle jaren die geen les meer krijgen op school.

De dag en het exacte uur waarop we de leerlingen verwachten, krijgt uw zoon/dochter via olvimail van de klastitularis. We verwachten de leerlingen stipt op tijd op speelplaats 1 aan de schoolpoort.

Wat is de bedoeling?

De leerlingen komen telkens gedurende 1,5 uur naar school en krijgen de gelegenheid om hun klastitularis en een aantal klasgenoten terug te zien.

Wat zullen we zeker bespreken?

Hoe uw zoon/dochter zich voelt. Hoe de preteaching verlopen is. Welke richting uw zoon/dochter volgend jaar wil volgen. We willen uiteraard dat het weerzien op school veilig verloopt. Daarom is het belangrijk dat elke leerling de veiligheidsinstructies die u hier vindt grondig leest en ook toepast. De belangrijkste regels zijn:

  • handen ontsmetten bij aankomst
  • een mondmasker dragen
  • anderhalve meter afstand houden van elkaar.

Met vriendelijke groeten

Wim Danschutter
Directeur

Meer lezen

Terugkomdagen 1ste tot 5de jaar

Herstart 6de en 7de jaar

8-05-2020

De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist dat de lessen op school voor de leerlingen van het 6de en 7de jaar kunnen herstarten op vrijdag 15 mei. Dit betekent dat de leerlingen van dan terug verplicht naar school moeten komen.

Voor OLVI betekent dit concreet :
- 7BS en 7HS komen vanaf vrijdag 15 mei naar school.
- 6HZ, 6O en 7OA komen vanaf maandag 18 mei naar school.
- 6LA komt vanaf donderdag 28 mei naar school.

Bij de heropstart staat de veiligheid van leerlingen en personeel op de eerste plaats. Ondertussen heeft de directie veiligheidsmaatregelen uitgeschreven en al het mogelijke gedaan zodat de leerlingen op een veilige manier les kunnen volgen. De principes van vaak de handen wassen, voldoende afstand houden en het bewaken van de contactbubbels zijn hierbij heel belangrijk. Ook moeten leerlingen en personeelsleden een mondneusmasker dragen.

Meer concrete info over het lessenrooster, de groepsverdeling en de veiligheidsvoorschriften vindt u op SmartSchool.

Wij rekenen erop dat u samen met uw zoon of dochter de veiligheidsvoorschriften grondig doorneemt. Leerlingen die zich niet aan de richtlijnen houden, zullen we onmiddellijk naar huis sturen.

Als u vragen hebt, kunt u contact opnemen met de school via e-mail naar info@olvigent.be of telefonisch tijdens de schooluren op het nummer 09/225.46.44.

Meer lezen

Herstart 6de en 7de jaar

Opening Salon 13

22-11-2019

De grote dag is aangebroken. Na weken voorbereiding om een kapsalon van nul af aan op te starten is het tijd voor een feestelijke opening. Samen met de directeur en voorzitter van de inrichtende macht werd het lint doorgeknipt en werd Salon 13 officieel geopend. De genodigden genoten van een heerlijke receptie aangeboden door de leerlingen van 4RK.

Meer lezen

           1