OlviGent 09/225.46.44

Je bent op zoek naar een goede school waar je een degelijke beroepsopleiding kan volgen?
Als je bij ons komt schoollopen, zorgen we er samen voor dat je tevreden bent met je keuze.

OLVIGent staat garant voor praktijkgericht en kwalitatief beroepsonderwijs op maat van elke leerling.

Neem gerust de tijd om een kijkje te nemen op onze site en contacteer ons indien je meer wil weten.

Actueel

Maart 2018

Het Italiaans eetfestijn zit er inmiddels op en voor het vierde jaar op rij mochten we weer meer bezoekers ontvangen. Er werd gegeten, gedronken en gelachen, en we willen graag iedereen bedanken die is langsgekomen of de handen uit de mouwen heeft gestoken. We kijken er alvast naar uit om jullie volgend jaar weer te mogen verwelkomen voor de jubilee-editie: vijf jaar!

In eerste dagen van maart gonst het van de bedrijvigheid in 4 Office & Retail en 5 Office tijdens de jaarlijkse Themaweek. De leerlingen van het vierde jaar starten hun Oxfam Oefenwinkel op en dat vraagt heel wat organisatie: een logo ontwerpen, affiches maken en planning opstellen, maar ook een stock aanleggen en de winkel schilderen en inrichten. Het vijfde jaar stelt een krant samen over hun bezoek aan een lokaal bedrijf.

In het weekend van 3 tot 5 maart trekken de geïnteresseerde leerlingen van het 7de jaar op studiereis naar Lissabon, maar ook voor de andere jaren staan enkele uitstappen gepland. Zo bezoeken de leerlingen van het tweede jaar een lokale trots: het Gravensteen en staan voor de derdejaars enkele bezoeken gepland rond het PAV-thema: Vluchtelingen.

Ook onze Openschooldag komt dichterbij. Meer info vindt u binnenkort terug op deze site, maar noteer alvast de datum in uw agenda: zaterdag 5 mei.

Word je graag op de hoogte gebracht van activiteiten op onze school? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Maart 2018

Algemene vergadering leerlingenraad

2018-01-22

Algemene vergadering leerlingenraad


Op dinsdag 23 januari trok de leerlingenraad van OLVI GENT op vormingsdag naar het prachtig vernieuwde dienstencentrum in Ledeberg. Daar werden ze ondergedompeld in vergadertechnieken, debatoefeningen en stelden ze op het einde van de dag hun knotsgekke idee├źn officieel fier voor aan de directie tijdens een algemene vergadering. Wat denken jullie van een sportbattle tussen Nieuwen Bosch en OLVI Gent? Een spannende dropping voor alle leerlingen of een 24urenklusjesmarathon? De leerlingenraad van OLVI Gent gaat er voluit voor!

Meer lezen

Beleef alles samen met onze leerlingen viaWord je graag op de hoogte gebracht van activiteiten op onze school? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Klas in de kijker

6de jaar Logistiek assistent

Tijdens het zesde jaar Logistiek Assistent in ziekenhuizen en zorginstelling leren de leerlingen werken met de zieke zorgvrager als voorbereiding op tewerkstelling in een ziekenhuis. Ze leren verschillende ziektebeelden kennen leren omgaan met de specifieke noden van de zieke zorgvrager.Daarnaast ontdekken ze ook de ontwikkeling en leefwereld van de jonge zorgvrager om aan de slag te gaan in een kinderdagverblijf.

6de jaar Logistiek assistent

Kom meer te weten over onze studierichtingen

Een blik in onze school

Oxfam Oefenwinkel

Het didactisch kapsalon

De speelplaats

Het oefenrestaurant

Nieuwe didactische keuken

Het virtueel kantoor

Onze-Lieve-Vrouwe-instituut Gent
Tweebruggenstraat 55, 9000 GENT
Tel.: 09 225 46 44
info@olvigent.be