OlviGent 09/225.46.44

Je bent op zoek naar een goede school waar je een degelijke beroepsopleiding kan volgen?
Als je bij ons komt schoollopen, zorgen we er samen voor dat je tevreden bent met je keuze.

OLVIGent staat garant voor praktijkgericht en kwalitatief beroepsonderwijs op maat van elke leerling.

Neem gerust de tijd om een kijkje te nemen op onze site en contacteer ons indien je meer wil weten.

Actueel

November 2018

De eerste vakantie van het nieuwe schooljaar is al voorbij en de batterijen zijn weer opgeladen om vol goeie moed aan het laatste stuk van 2018 te beginnen. Voor onze derde graad betekent dat voor heel wat klassen: stage. De leerlingen van 6LA en 7OA zetten hun wekelijkse stage op maandag en dinsdag verder, maar ook voor het zesde jaar Office komt de stage steeds dichterbij. Zijn beginnen vanaf 12 november met een week blokstage en zetten daarna hun stage wekelijks op dinsdag verder.

Voor de leerlingen van 4, 5 en 6 Haarzorg vinden tijdens de maand november modellenweken plaats. Hier oefenen ze specifieke technieken op een echte persoon, in plaats van op een oefenhoofd. Voor de leerlingen van 5 en 6 Haarzorg is dit ondertussen gekend terrein, maar voor de leerlingen van het vierde jaar de eerste keer dat ze met een levend model aan de slag gaan. Spannend!

De leerlingen van het zevende jaar Haarstilist bereiden ondertussen hun didactisch kapsalon Hairshine verder voor. Alles begin stilaan vorm te krijgen en de officiële opening zal spoedig volgen. Ondertussen kan je er op vrijdag wel al terecht om je volledig in de watten te laten leggen. Een afspraak maken kan op het nummer 0497 21 14 80.

Ook voor het zevende jaar Business Support is er alweer een drukke maand. Na de wekenlange voorbereiding is het op 7 november eindelijk zover: dan stellen zij hun mini-onderneming Urban Roots voor aan het grote publiek. Daar houdt het echter niet op: ze bezoeken ook de jeugddienst van Stad Gent ter voorbereiding van hun GIP, in kader van de lessen Business Support bezoeken ze de E-commerce Xpo in Kortrijk en vanaf 26 november vertrekken ook zij op blokstage voor drie weken.

Voor de lagere jaren staan er in verschillende lessen korte uitstappen op het programma en op 19 november mogen we de leerlingen van het zesde jaar uit de basisschool Victor verwachten voor de eerste doedag van het schooljaar. Zo leren ook zij de school kennen en vinden ze hier misschien hun ideale studierichting voor volgend schooljaar.

Tot slot lopen gedurende de maand november twee grote acties op de school. Verschillende klassen hebben een activiteit op poten gezet om geld in te zamelen voor de Rode Neuzen Actie. Van pannenkoekenverkoop tot een mini-makeover in het kapsalon. Iedereen draagt zijn steentje bij. Heel wat mannelijke collega’s op OLVI zetten zich dan weer in voor de Movember-actie. Voor het zesde jaar op rij laten ze hun snor groeien en vragen zo aandacht voor de gezondheidsproblemen van de man.

Een goed gevulde maand dus, die wordt afgesloten met een 3de rapport Permanente evaluatie op vrijdag 30 november.

Driedaagse 7BS

2018-09-26

Driedaagse 7BS


Weg van de school. Weg van de dagelijkse bekommernissen. Weg van de afleiding en in alle rust focussen op slechts één doel: de opstart van de mini-onderneming. Dat is het opzet van de driedaagse van het zevende jaar Business Support die dit jaar plaatsvond in Blankenberge.

Meer lezen

Beleef alles samen met onze leerlingen viaWord je graag op de hoogte gebracht van activiteiten op onze school? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Klas in de kijker

7de jaar Business Support

In het specialisatiejaar Business Support ligt de focus op klantgericht handelen en teamwork, twee kernkwaliteiten voor wie zich op de arbeidsmarkt begeeft. Gedurende het hele jaar moeten de leerlingen leren samenwerken in verschillende situaties. Zo richten ze een minionderneming op waarin ze zelf een product ontwikkelen en aan de man proberen brengen.

7de jaar Business Support

Kom meer te weten over onze studierichtingen

Een blik in onze school

Oxfam Oefenwinkel

Het didactisch kapsalon

De speelplaats

Het oefenrestaurant

Nieuwe didactische keuken

Het virtueel kantoor

Onze-Lieve-Vrouwe-instituut Gent
Tweebruggenstraat 55, 9000 GENT
Tel.: 09 225 46 44
info@olvigent.be