OlviGent 09/225.46.44

Je bent op zoek naar een goede school waar je een degelijke beroepsopleiding kan volgen?
Als je bij ons komt schoollopen, zorgen we er samen voor dat je tevreden bent met je keuze.

OLVIGent staat garant voor praktijkgericht en kwalitatief beroepsonderwijs op maat van elke leerling.

Neem gerust de tijd om een kijkje te nemen op onze site en contacteer ons indien je meer wil weten.

Actueel

Oktober 2018

De eerste maand van het nieuwe schooljaar zit er al op en er is al heel wat gebeurd. De derde graad gingen op sportdag, 7BS en 7HS werken met man en macht aan de opstart van hun mini-ondernemingen en al heel wat klassen kregen het bezoek van externe sprekers die een persoonlijk verhaal kwamen brengen.

Ook oktober wordt een drukke maand. 6HZ, 6LA en 7OA starten de maand meteen met een week blokstage. Op dinsdag 2 oktober start de leerlingenraad het nieuwe schooljaar op met een vormingsdag en heel wat klassen brengen bezoeken aan organisatie in en rond Gent. Zo bezoeken de vijfdejaars de Oxfam wereldwinkel, gaat 4VV aan de slag in de kleuterschool en neemt 7BS deel aan de Shop-je-slim-dag van Vlajo.

Het hoogtepunt voor onze jongste leerlingen wordt hoogstwaarschijnlijk de driedaagse. Onze eerstejaars trekken naar De Panne, de tweedejaars naar Brasschaat en de derdejaars naar de Boerekreek voor drie dagen vol spel en plezier.

Oktober wordt afgesloten met een tweede rapport dagelijks werk, gevold door een verdiende herfstvakantie om weer even op krachten te komen.

Driedaagse 7BS

2018-09-26

Driedaagse 7BS


Weg van de school. Weg van de dagelijkse bekommernissen. Weg van de afleiding en in alle rust focussen op slechts één doel: de opstart van de mini-onderneming. Dat is het opzet van de driedaagse van het zevende jaar Business Support die dit jaar plaatsvond in Blankenberge.

Meer lezen

Beleef alles samen met onze leerlingen viaWord je graag op de hoogte gebracht van activiteiten op onze school? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Klas in de kijker

7de jaar Business Support

In het specialisatiejaar Business Support ligt de focus op klantgericht handelen en teamwork, twee kernkwaliteiten voor wie zich op de arbeidsmarkt begeeft. Gedurende het hele jaar moeten de leerlingen leren samenwerken in verschillende situaties. Zo richten ze een minionderneming op waarin ze zelf een product ontwikkelen en aan de man proberen brengen.

7de jaar Business Support

Kom meer te weten over onze studierichtingen

Een blik in onze school

Oxfam Oefenwinkel

Het didactisch kapsalon

De speelplaats

Het oefenrestaurant

Nieuwe didactische keuken

Het virtueel kantoor

Onze-Lieve-Vrouwe-instituut Gent
Tweebruggenstraat 55, 9000 GENT
Tel.: 09 225 46 44
info@olvigent.be