OlviGent 09/225.46.44
Welkom op OLVIGent

3de graad Haarzorg

In het vijfde jaar Haarzorg is het tijd voor het echte werk: de leerlingen laten de oefenhoofden wat vaker achterwege en brengen op regelmatige tijdstippen modellen mee naar school. Bij de kapperstechnieken die ze hier toepassen beginnen eenvoudig, maar worden gedurende het jaar complexer. Ze beginnen met watergolf en brushing, en bouwen op naar kleuring en ontkleuring, tot een volledige damessnit en voor het eerst ook herensnit.

Verder verfijnen ze hun technieken en leren ze nieuwe snitten. Ze gaan op bezoek bij Carin, waar ze kennis maken met het gamma kappersproducten en een workshop kleuring krijgen. De leerlingen krijgen ook les gelaatsverzorging en leren het gelaat correct reinigen en make-up aan te brengen.

Vanaf half november gaan de leerlingen voor het eerst ook op stage en dit voor één dag in de week. Ze doen vooral ondersteunende taken in het kapsalon, wassen de haren en mogen soms al een assisteren bij een kleuring. De stage wordt afgesloten met een blokstage van een volledige week.

Lessentabel 6HZ

Vakken Aantal uur
Frans 2
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Plastische opvoeding 1
Project Algemene Vakken 4
Realisaties Haarzorg 21
TOTAAL 32


STUDIEAANBOD