OlviGent 09/225.46.44

Je bent op zoek naar een goede school waar je een degelijke beroepsopleiding kan volgen?
Als je bij ons komt schoollopen, zorgen we er samen voor dat je tevreden bent met je keuze.

OLVIGent staat garant voor praktijkgericht en kwalitatief beroepsonderwijs op maat van elke leerling.

Neem gerust de tijd om een kijkje te nemen op onze site en contacteer ons indien je meer wil weten.

3de graad Haarzorg

In het vijfde jaar Haarzorg is het tijd voor het echte werk: de leerlingen laten de oefenhoofden wat vaker achterwege en brengen op regelmatige tijdstippen modellen mee naar school. Bij de kapperstechnieken die ze hier toepassen beginnen eenvoudig, maar worden gedurende het jaar complexer. Ze beginnen met watergolf en brushing, en bouwen op naar kleuring en ontkleuring, tot een volledige damessnit en voor het eerst ook herensnit.

Verder verfijnen ze hun technieken en leren ze nieuwe snitten. Ze gaan op bezoek bij Carin, waar ze kennis maken met het gamma kappersproducten en een workshop kleuring krijgen. De leerlingen krijgen ook les gelaatsverzorging en leren het gelaat correct reinigen en make-up aan te brengen.

Vanaf half november gaan de leerlingen voor het eerst ook op stage en dit voor één dag in de week. Ze doen vooral ondersteunende taken in het kapsalon, wassen de haren en mogen soms al een assisteren bij een kleuring. De stage wordt afgesloten met een blokstage van een volledige week.

Lessentabel 5HZ & 6HZ

VakkenAantal uur
Frans2
Godsdienst2
Lichamelijke opvoeding2
Plastische opvoeding1
Project Algemene Vakken4
Realisaties Haarzorg21
TOTAAL32


3de graad haarzorg 3de graad haarzorg