OlviGent 09/225.46.44
Welkom op OLVIGent

Welkom op OLVIGent

GROEIEN. ONTDEKKEN. LEREN.

Schrijf je in!

Actueel

November/december

Na de herfstvakantie ontvangen de leerlingen hun tweede rapport op vrijdag 10 november. Op dezelfde dag worden alle leerlingen op school verwacht voor de leerlingencontacten.

In de week na de herfstvakantie ontvangt de school ook enkele leerlingen uit andere scholen voor de doedagen. Hier kunnen ze kennis maken met de school en ons studieaanbod.

Op 9 november stellen de mini-ondernemingen van 7BS en 7HS hun bedrijven voor tijdens de aandeelhoudersvergadering. Op vrijdag 17 november volgt voor 7HS dan de plechtige opening van hun kapsalon Salon 13.

Ook de stages draaien intussen op volle toeren. O.a. 6 Office, 7 Gemeenschapsrestaurantie, 7 Organisatie-assistentie en 7 Business Support vertrekken in de loop van de maand november op blokstage. Later volgen ook 6 Haarzorg en 6 Grootkeuken.

We sluiten de maand december af door op maandag 18-12 met de hele school te gaan schaatsen en op dinsdag 19-12 met ket kerstontbijt. Woensdag 20-12 tot vrijdag 22-12 zijn er klassenraden en zijn de leerlingen lesvrij. Op vrijdag 22-12 worden ouders en leerlingen tussen 16u en 19u op school verwacht voor het oudercontact.

Brut Nature

Het didactisch restaurant Brut Nature opent weer de deuren. Alle info rond menu's en reservaties vind je op brutnature.olvigent.be.

Laatste nieuws

Aandeelhoudersvergadering 7BS en 7HS

9-11-2023

Aandeelhouders<wbr>vergadering 7BS en 7HS


De leerlingen van het zevende jaar Business Support en het zevende jaar Haarstilist mochten hun mini-onderneming voorstellen op de Vlajo aandeelhoudersvergadering. Die vond deze keer - voor de eerste maal - plaats in de prachtige raadzaal van het Provinciehuis in Gent.

Meer lezen

Beleef alles samen met onze leerlingen viaWord je graag op de hoogte gebracht van activiteiten op onze school? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Klas in de kijker

1ste leerjaar B

De overstap van het lager onderwijs naar het middelbaar is een grote verandering. Voor de leerlingen in 1B proberen we die stap te verkleinen door het aantal leerkrachten per klas te beperken. Dit is mede mogelijk door het feit dat twee vakken bijna de helft van het aantal lesuren vult: Nederlands en Techniek.

Tijdens de lessen Nederlands komen ook heel wat sociale vaardigheden aan bod. De leerlingen leren over gevoelens en behoeften praten en hoe ze op een respectvolle manier met elkaar kunnen omgaan.

In de lessen Techniek ontdekken de leerlingen hun talenten door doorheen het schooljaar te werken binnen zes verkenningsgebieden: Verzorging-Voeding, ICT, hout/metaal, elektriciteit, schildertechnieken en mode.

Samen met de algemene vakken krijgen we zo een goed beeld van welke richting een leerling uit 1B kan uitgaan in zijn/haar verdere schoolloopbaan.

1ste leerjaar B

Kom meer te weten over onze studierichtingen


Brut Nature


Een blik in onze school