OlviGent 09/225.46.44

Je bent op zoek naar een goede school waar je een degelijke beroepsopleiding kan volgen?
Als je bij ons komt schoollopen, zorgen we er samen voor dat je tevreden bent met je keuze.

OLVIGent staat garant voor praktijkgericht en kwalitatief beroepsonderwijs op maat van elke leerling.

Neem gerust de tijd om een kijkje te nemen op onze site en contacteer ons indien je meer wil weten.

Actueel

Voltijds onderwijs vanaf 17 mei

Op 10, 11, 12 mei is er op school enkel les voor de B-groep. Vanaf maandag 17 mei komen alle leerlingen terug naar school en stopt de regeling van de A-en B-groepen. Het draaiboek met de veiligheidsinstructies vind je op de infopagina


Inschrijven schooljaar 2021-2022

Door corona kunnen we je jammer genoeg niet persoonlijk verwelkomen en rondleiden. Op onze website kan je wel al onze studierichtingen leren kennen.

Klik voor info over inschrijven


Info Corona

Alle geldende richtlijnen op school voor leerlingen en bezoekers kan u nalezen op de infopagina

Nieuwe richtingen schooljaar 2021-2022

11-04-2021


Goed nieuws: vanaf komend schooljaar bieden we in het 3de jaar op onze school ook de richting Wellness & Lifestyle (TSO-dubbele finaliteit) aan

In het studiegebied Voeding & Horeca bieden we vanaf 1 september ook het 7de jaar Gemeenschapsrestauratie (BSO-arbeidsfinaliteit) aan.

Verder gaat de vernieuwing van het secundair onderwijs ook verder. Zo kan je vanaf 1 september 2021 in het derde jaar kiezen voor de vernieuwde richtingen Haar- en schoonheidsverzorging (vroeger: Haarzorg), Organisatie en logistiek (vroeger: Office en retail), Restaurant en keuken of Zorg en welzijn (vroeger: Verzorging-Voeding).

De concrete lessentabellen en meer inhoudelijke info vind je bij het studieaanbod.

Beleef alles samen met onze leerlingen viaWord je graag op de hoogte gebracht van activiteiten op onze school? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Klas in de kijker

3de jaar Verzorging-Voeding

In het derde jaar Verzorging-Voeding maken de leerlingen kennis met twee groepen zorgvragers: kleuters en bejaarden. Ze doen dit door te gaan observeren in de kleuterklas en het woonzorgcentrum, maar ze assisteren daar ook de het personeel ter plaatse bij de begeleiding van activiteiten. Daarnaast wordt er tijdens de lessen VV veel gewerkt rond hygiëne en onderhoud van textiel en interieur, en leren de leerlingen in de voedingslessen wat de basis is van een evenwichtig voedingspatroon.

3de jaar Verzorging-Voeding

Kom meer te weten over onze studierichtingen

Een blik in onze school

Onze-Lieve-Vrouwe-instituut Gent
Tweebruggenstraat 55, 9000 GENT
Tel.: 09 225 46 44
info@olvigent.be