OlviGent 09/225.46.44
Welkom op OLVIGent

Welkom op OLVIGent

GROEIEN. ONTDEKKEN. LEREN.

Schrijf je in!

Actueel

Herfst 2024

Nu met de herfstvakantie de eerste pauze erop zit, maken we ons klaar voor de voltooiing van het eerste semester.

De maand november betekent voor heel wat klassen in de derde graad de start van de stage. Leren op de werkvloer blijft een enorme troef en belangrijke ervaring. We wensen onze leerlingen dan ook allemaal erg veel succes.

Op dit moment werken ook drie klassen een mini-onderneming uit. 7BS, 7HS en 6OOS zetten dit jaar hun eerste stappen als ondernemers. De projecten worden op 13 november voorgesteld in de aandeelhoudersvergadering van Vlajo. De leerlingen van 7HS openen daarna op vrijdag 15 november ook nog eens feestelijk hun didactisch kapsalon 'Salon13'.

In de week van 18 - 22 november vinden de eerste doe-dagen plaats. Een aantal van de Gentse lagere scholen komen dan proeven van wat OLVI-Gent hen te bieden heeft. We heten hen van harte welkom en wensen ze een leuke, leerrijke dag toe!

Ook het didactisch restaurant Brut Nature draait ondertussen op volle toeren. Op hun website vind je de openingstijden en menu's voor een gezellige lunch.

In de laatste week voor de kerstvakantie maken we ook tijd voor ontspanning. Op maandag gaan we met de hele school schaatsen en op dinsdag genieten we allemaal samen van een heerlijk kerstontbijt. Daarna is het tijd voor klassenraden, gevolgd door een rapport en oudercontact op vrijdag 20 december.

Laatste nieuws

Openschool­dag

25-05-2024

Openschool­dag


Terugblik op onze infodag/schoolfeest.

Meer lezen

Beleef alles samen met onze leerlingen via



Word je graag op de hoogte gebracht van activiteiten op onze school? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Klas in de kijker

3de jaar Restaurant en Keuken

In de richting Restaurant en Keuken maken de leerlingen kennis met de horeca. Ze leren de nodige technieken die ze nodig hebben om in een professionele keuken heerlijke maaltijden te bereiden, maar leren ook in hoe ze klanten ontvangen en bedienen.

De leerlingen gaan in het derde jaar ook al aan de slag in hun didactisch restaurant: Brut Nature. Hier ontvangen ze echt klanten en leren onder begeleiding mee te draaien in een restaurantkeuken en -zaal.

3de jaar Restaurant en Keuken

Kom meer te weten over onze studierichtingen


Brut Nature


Een blik in onze school