OlviGent 09/225.46.44

Je bent op zoek naar een goede school waar je een degelijke beroepsopleiding kan volgen?
Als je bij ons komt schoollopen, zorgen we er samen voor dat je tevreden bent met je keuze.

OLVIGent staat garant voor praktijkgericht en kwalitatief beroepsonderwijs op maat van elke leerling.

Neem gerust de tijd om een kijkje te nemen op onze site en contacteer ons indien je meer wil weten.

Brut Nature

13-09-2021

Volgende week is het zo ver! Vanaf 20 september opent het didactisch restaurant BRUT NATURE weer zijn deuren op maandag en dinsdag. Vanaf 30 september kan je er ook terecht op donderdag en vrijdag.

Op zoek naar een leuke, gezellige plek voor heerlijke lunch? Bekijk snel het menu en de reservatiemogelijkheden op brutnature.olvigent.be.

Brut Nature

Oud-leerlingenavond 19 november

1-07-2021

Ben je oud-leerling van OLVIGent? Wil je graag eens kijken hoe de school veranderd is? Of een babbeltje doen met andere oud-leerlingen en leerkrachten? Schrijf je dan snel in voor de oud-leerlingenavond van 19 november.

Proclamatie 2020-2021

28-06-2021

Dit jaar konden we gelukkig wél afsluiten met een plechtige proclamatie, maar de nog steeds geldende coronaregels zorgen wel voor een net iets andere versie. Gelukkig zat de sfeer goed en zagen we enkele stralende gezichten.

Meer lezen

Opening Brut Nature

9-06-2021

Eindelijk! 9 juni. De horeca kan heropenen. Goed nieuws voor de vele restaurants, maar ook voor de leerlingen van 3 en 4 Restaurant & Keuken. Na maanden enkel voor elkaar koken, mochten ze de deuren van hun splinternieuwe - of kraakverse - restaurant Brut Nature openen voor het schoolbestuur.

Meer lezen

Proclamatie 2020

10-09-2020

In het rijtje van evenementen die niet konden doorgaan vanwege de corona-maatregelen hoorde spijtig genoeg ook de proclamatie van juni thuis. Voor onze zesde- en vooral zevendejaars een einde in mineur van hun middelbare schoolloopbaan.

Meer lezen

SKOG

1-09-2020

Eén september was niet enkel de start van wat een vreemd schooljaar lijkt te worden, het betekent ook de start van een nieuw hoofdstuk in het bestuur van onze school. Vanaf dit schooljaar maakt OLVIGent deel uit van een nieuw schoolbestuur dat de naam SKOG meekreeg: Secundair Katholiek Onderwijs Gent.

Meer lezen

Victoria Deluxe 2020

30-06-2020

Op het einde van dit toch wel ongewone schooljaar, blikken we nog graag even terug op het kunstproject YOUnited9000 van Victoria Deluxe vzw. Zes OLVI-talenten namen deel aan dit project: Tenzin, Rinaldo, Aaliyah, Lindsey, Ayad en Hilda.

Spijtig genoeg verliep dit seizoen anders dan in de voorbije jaren. De fysieke activiteiten zoals repetities en toonmomenten werden vanaf midden maart afgeschaft. In plaats daarvan organiseerden de begeleidende kunstenaars online-sessies Muziek, Dans en Theater.

Meer lezen

Victoria Deluxe 2020

Terugkomdagen 1ste tot 5de jaar

10-06-2020

Beste ouder(s) en leerlingen

In dit bericht willen we jullie informatie geven over de terugkomdagen. We organiseren deze dagen vanaf vrijdag 12 juni voor het 1ste tot en met 5de jaar. Dit wil zeggen voor alle jaren die geen les meer krijgen op school.

De dag en het exacte uur waarop we de leerlingen verwachten, krijgt uw zoon/dochter via olvimail van de klastitularis. We verwachten de leerlingen stipt op tijd op speelplaats 1 aan de schoolpoort.

Wat is de bedoeling?

De leerlingen komen telkens gedurende 1,5 uur naar school en krijgen de gelegenheid om hun klastitularis en een aantal klasgenoten terug te zien.

Wat zullen we zeker bespreken?

Hoe uw zoon/dochter zich voelt. Hoe de preteaching verlopen is. Welke richting uw zoon/dochter volgend jaar wil volgen. We willen uiteraard dat het weerzien op school veilig verloopt. Daarom is het belangrijk dat elke leerling de veiligheidsinstructies die u hier vindt grondig leest en ook toepast. De belangrijkste regels zijn:

  • handen ontsmetten bij aankomst
  • een mondmasker dragen
  • anderhalve meter afstand houden van elkaar.

Met vriendelijke groeten

Wim Danschutter
Directeur

Meer lezen

Terugkomdagen 1ste tot 5de jaar
           1