7de jaar Gemeenschapsrestauratie
In het specialisatiejaar 'Gemeenschapsrestauratie BSO' verwerven de leerlingen de competenties van leidinggevende kok in de cateringsector d.w.z. in de grootkeukens van ziekenhuizen, scholen, bedrijven, vakantieverblijven, zelfbedieningsrestaurants, rust- en verzorgingsinstellingen…
Tijdens deze praktijkgerichte opleiding specialiseren de leerlingen zich in het bereiden van betaalbare en gezonde maaltijden voor een grote groep op een hygiënische, veilige en duurzame manier. Zij leren hoe de schotels kunnen bewaard worden, hoe ze de keuken moeten organiseren en hoe ze een afwisselend, lekker menu kunnen samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met verschillende voedingsgewoontes.
Naast aandacht voor het koken op zich, is er ook aandacht voor meer administratieve taken zoals inkoop en verkoop en voor vaardigheden zoals het leiden van een team, duidelijk communiceren met de klant en een bedrijf runnen.
Lessentabel
Vakken | Aantal uur |
---|---|
Culinair rekenen | 1 |
Frans | 2 |
Godsdienst | 2 |
Lichamelijke opvoeding | 2 |
Nederlands | 1 |
Plastische opvoeding | 1 |
Project Algemene Vakken | 4 |
Ondernemend project | 2 |
Gemeenschapsrestauratie | 17 |
TOTAAL | 32 |