OlviGent 09/225.46.44
Welkom op OLVIGent

7de jaar Haarstilist

De leerlingen van het zevende jaar Haarstilist zijn reeds gekwalificeerd om te werken in een kapsalon, maar een kapsalon running houdt heel wat meer in. Dit leren ze door op school een eigen didactische kapsalon op te starten.

De leerlingen voeren een marktonderzoek uit zoek uit en gaan op bezoek bij verschillende firma’s met kappersproducten waaruit ze dan een vaste leverancier kiezen. Ze bedenken een naam en logo en openen hun kapsalon met een feestelijke receptie. Tijdens de looptijd van het kapsalon vervullen alle leerlingen alle functies binnen de kapperszaak, zo zijn ze naast kapper ook een keer financieel én algemeen verantwoordelijke. Ze werken ook verschillende promoacties uit, verzorgen themagerichte etalages en staan zelf volledig in voor het kassa- en voorraadbeheer.

Tijdens het schooljaar nemen ze ook deel aan kappersbeurzen en een photoshoot-wedstrijd. Naast hun eigen didactisch kapsalon lopen ze ook een halve dag stage per week en drie blokstage van een volledige week. Bij het succesvol beëindigen van het jaar behalen de leerlingen het diploma secundair onderwijs kapper en eventueel ook het attest bedrijfsbeheer.

Salon 13, het didactisch kapsalon, is open op vrijdag van 9u00 tot 15u30. Een afspraak maken kan via het nummer 0497 21 14 80. Je kan hen ook volgen via hun FaceBook-pagina..

Salon 13

Lessentabel

Vakken Aantal uur
Frans 2
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Nederlands 1
Plastische opvoeding 1
Project Algemene Vakken 4
Ondernemend project 2
Salonwerk en stages 18
TOTAAL 32


STUDIEAANBOD